Tort Pădurea Neagră cu Blat de tort Boromir cu cacao

3 min read

Zilele speciale se cunosc după savoarea tortului cu care vrei să îi răsfeți pe cei dragi. Preparat cu Blatul de tort Boromir cu cacao, tortul Pădurea Neagră se transformă în surpriza perfectă pentru masa de sărbătoare. Straturile de frișcă, pandișpanul pufos și vișinele dulci-acrișoare se combină perfect. Pe cât de gustos este, pe atât de ușor și rapid se prepară. În afară de rețeta pe care ți-am pregătit-o astăzi, vei găsi la final mai multe sfaturi și trucuri pentru a obține o bunătate de desert.

Blatul Boromir, perfect pentru orice tort

Textura pufoasă și aroma delicată de cacao a Blatului Boromir completează minunat vișinele, siropul de cacao și frișca. În prepararea Blatului de tort Boromir folosim ingrediente alese cu grijă pentru ca tu să poți găti îndată cele mai gustoase torturi. Comandă-l online de pe boromirmarket.ro, magazinul în care găsești o gamă largă de ingrediente de calitate superioară. Din aceeași colecție face parte și Blatul de tort simplu Boromir, cu care poți prepara o mare varietate de torturi.

Ingrediente

  • 1 pachet Blat de Tort cu Cacao Boromir
  • 500 g vișine din compot, bine scurse

Pentru crema de frișcă

  • 1 kg smântână dulce naturală cu 32% grăsime sau 850 g smântână vegetală îndulcită
  • 150 g zahăr
  • 1 pliculeț zahăr vanilat Bourbon sau simplu

Pentru decor

  • vișine proaspete

Pentru siropul de cacao

  • 50 g lapte
  • 30 g smântână dulce naturală cu 32% grăsime
  • 1-2 lingurițe de pudră de cacao
  • 15 g zahăr

Mod de preparare

PASUL 1

Mixează smântâna dulce împreună cu zahărul și zahărul vanilat astfel încât să obții o frișcă aerată. Este esențial să lași la frigider smântâna dulce naturală timp de cel puțin 24 ore înainte de preparare pentru ca frișca să se facă.

PASUL 2

Amestecă într-o oală ingredientele pentru sirop la foc mediu. Oprește focul după ce a început să fiarbă, apoi lasă-l la răcit.

PASUL 3

Așază pe platou un blat de tort Boromir și însiropează-l. Pune deasupra 1/3 din crema de frișcă și nivelează cu spatula, apoi completează cu vișine. Repeta procedura pentru celelalte două blaturi astfel încât să se termine crema rămasă și vișinele.

PASUL 4

Decorează tortul cu vișine fresh. Tortul este gata! Lasă-l timp de 3 ore la frigider înainte de servire pentru a se întrepătrunde aromele. Gustul său promite numai amintiri dulci indiferent de ocazia la care îl servești. Poftă bună!

Sfaturi de Preparare Tort Black Forest

Vișinele pot fi înlocuite cu cireșe negre pentru a obține un gust dulce-amărui. În locul lor poți folosi și cireșe morello, un tip de cireșe ușor acrișoare.

  • Dacă vrei să îi conferi tortului un gust mai festiv, înlocuiește siropul de cacao cu un coniac de cireșe.
  • Pentru a te bucura de gustul autentic al tortului Pădurea Neagră, poți amesteca vișinele cu rom, lichior sau cu Kirschwasser, un tip de coniac de cireșe. Nu este nevoie să folosești o cantitate mare de alcool.
  • Te sfătuim să completezi blaturile cu un sos de vișine și kirsch în cazul în care preferi ca tortul să fie puțin mai acrișor.
  • Este esențial să lași în frigider smântâna dulce naturală cel puțin 24 ore înainte de preparare. Urmează instrucțiunile de pe ambalajul său pentru ca frișca să se facă.
  • Ca să obții un gust mai bogat și o textură mai cremoasă, poți combina frișca cu brânză mascarpone sau cu cremă de brânză.
  • Tortul poate fi glazurat la final cu un ganache fin de ciocolată dacă printre cei dragi se numără iubitori de ciocolată.
  • Ca topping poți folosi vișine congelate, ciocolată rasă, cipsuri de ciocolată sau pudră de cacao.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *